Yazmanın anlamı...

Sayfalar dolusu yazmak.Aklındaki düşüncelerin kağıtla gözle görülür biçimde hayat bulması.Gerçek hayatta yapmak istediklerini hayal ettiklerini cümlelerle gerçekleştirmeye başladığından beri yazmak onun için bir tutku olmuştu.İlk başta kendinde yazama cesareti göremese de aklındaki düşünceler bir şekilde özgür olmak istiyordu,onları özgür bırakabileceği yegane durum yazı yazmaktı.
Sonunda karar verdi yazmaya.bir işaret olmalıydı onun için."Madem yapmak istediklerimi ,hayallerimi gerçekleştiremiyorsam , onları cümlelerimle hayat vermeliyim.Ancak bu şekilde kendimi iyi hissederim."diye düşündü.Çalışma masasına oturdu ve bembeyaz bir sayfa açtı önüne elinde kalemi ama kağıda dökemiyordu o an ki düşüncelerini. Her şey  bir anda yok olmuştu.Tekrarda sayfaya baktı, nasıl başlayacağını bilmiyordu.Kalemi bıraktı.
Amaçsızca dolaştığı günlerden bir gün etrafına bakarken yazmak için umudunu kestiği anda  cümle gelmişti aklına.Unutmamak için telefonuna kaydetti.Bir an önce kalem ve kağıt bulmalıydı.Her zaman gittiği kitabevinde aldı soluğu...Defterlere baktığında hiçbirini almak gelmiyordu içinden.Gözlerini kapattı derin bir nefes aldı.Açtığında aradığı defter tam karşısındaydı.
Telefonuna yazdığı halde cümleyi unutmamıştı.Cümleler kağıtla hayat buldukça düşünceleri birbiri ardına kalemin ucuna geliyordu.Noktayı koyduğunda kendini tarif edilemez biçimde mutlu hissediyordu.Bir cümlenin peşinden gidip sayfalar dolusu kelimenin ,cümleye ve cümlelerin kağıtta hayat bulması... Onun için yazmanın anlamı buydu kim ne derse desin...Yazdığı ilk cümleye baktı;
                  "Düşün ki O bunu okuyor dedi kendi kendine....

Yorumlar

Popüler Yayınlar