Ve Birdenbire Hiç bir şey Hissetmedim

Bugün sabah uyandığımda sana dair hiçbir şey hissetmediğimi fark ettim. Bir öncesinden seni düşündüğümde mutlu olup çarpan kalbim, şimdi sana karşı hiçbir şey hissetmeden öylece duruyor. Gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmediğim seninle ilgili hayaller kuramıyorum artık. Kendimi zorluyorum ama olmuyor. Seninle ilgili hayal kuramıyorum artık.

 


Bir insana karşı birdenbire nötr duygular hissetmek ne demek olduğunu biliyorum. Başıma ilk defa gelen bir olay değil. nötr hissetmek nasıl bir sana anlatayım. İlk başta hiç bitmeyecekmiş gibi yoğun duygular hissediyor yaşadığın hayatının her dakikasını onunla birlikte yaşıyor sanki onunda senin gibi düşündüğünü hissederek mutlu oluyorsun. Yalnız o da seninle ilgili aynı duyguları hissediyor mu bunu gerçekten bilmiyorsun. Ya öyle olduğunu düşünüp kendini kandırıyorsun ya da gerçekten o da senin gibi düşünüyordur. İkinci seçenek çok zayıf bir ihtimal genelde karşı taraf seninle ilgili aynı düşünceleri paylaşmıyor. O hayatına bir şekilde devam ederken sen hayatını içinde onunda olduğu bir hayat hayal ediyorsun. İşte burada yaptığımız en büyük hata oluyor. Karşımızdaki hayal kurduğumuz o insanı çok iyi tanıdığımızı zannediyoruz ama aslında öyle değil. Çok iyi tanımıyorsunuz eğer savunduğunuz şekilde tanısaydınız, şu an ona karşı bu kadar yoğun duygular beslemez onu herhangi bir arkadaş gibi görüp hayatınıza devam edebilirdiniz.

Gelelim ikinci evreye, yoğun duygular hissettiğiniz süre zarfında her an onu düşündüğünüz için hayatınızın her anını onunla paylaşmak, sürekli iletişim halinde olmak bir şeyler anlatma eyleminde oluyorsunuz. İlk zamanlarda aranızdaki arkadaşlık seviyesi nasıl bir durumda ise size ona göre bir mesaj yazıyor. Yaptığı emojiden tutun kullandığı her cümleden bir anlam çıkarmaya çalışıyorsunuz. Çünkü düşünceniz onun sizinle aynı şekilde hissettiği ve bu yüzden bu şekilde yazdığı düşüncesi olduğu için gerçekleri görme ihtimaliniz olmuyor. Ama bilin ki karşınızdaki insan sizin yüklediğiniz anlamda o cümleleri yazmadı.

Üçüncü evrede, işin boyutu İngilizce stalker diye tabir edilen gizlice sosyal medyada takip etmeye başlıyorsunuz. Kime ne yorum yapmış, ne fotoğraf paylamış aklınıza ne gelirse bakıyorsunuz.  Paylaştığı her şey de bir anlam arıyorsunuz. Onun ilgisini çekecek her paylaşımı yapıyorsunuz ama herhangi bir şekilde beklediğiniz o ilgiyi almamaya başladığınızda kafanızda soru işaretleri çıkmaya başlıyor. İlk zamanlar kendiniz kandırma yolunu seçip her şeyi göz ardı ettiğinizden sonradan karşınıza çıkan bu düşüncelerle birlikte sorgulama kısmına geliyorsunuz.  Aklınız bu arada devreye girdiğinden büyük bir ikilem yaşamaya başlıyorsunuz. Aklınız ve kalbiniz arasındaki büyük düşünce durumunda en yıpranacak olan taraf ruhunuz olacak. Genelde bu durumdan galip çıkan akıl olduğundan kalbiniz süngüsü düşmüş bir asker gibi geri çekilir.

Ve birdenbire bu yoğun duyguları yaşadığınızın ertesi sabahı o insana karşı hiçbir hissetmeden uyanırsınız. O mesajları atan siz değildiniz, o paylaşımları yapan da… Karşı tarafa herhangi bir hata dahi bulmasanız çünkü yaşanan bütün her şeyi tek başınıza yaşadınız ve bitti. Artık hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar