Bugün Varsınız Yarın Bir İhtimal Bölüm 2


Kendinden emin adımlarla, lüks sayılabilecek bir binaya doğru ilerliyordu. Çok uzun boylu değildi lakin giydiği kıyafet onu uzun boylu olarak gösteriyordu. Binadan içeri girdiğinde hafif bıraktığı sakalığıyla danışmadaki kızın kendisine her zaman ki gibi hayranlıkla bakmasına rağmen o ciddi duruşunu bozmadan asansörü kullanması için geçiş izni verilen kartı kullandı. Asansör kapısı açıldığında içeri girip 5. Kat düğmesine dokundu. Elindeki çantadaki bilgiler oldukça önemliydi. Eğer her şey umduğu gibi giderse yeni bir nefer katılacaktı. Gün be gün büyüyen ordularına tam aradıkları özellikte bir aday bulmuştu. Sadece karşı tarafın ikna edilmesi sonucunda her şey istediği gibi olacaktı. Sağlam bir istihbarat sonucu derinlemesine bir araştırma yapmıştı. Murat bey ikna ettiği gibi işlemlere başlayacaktı. Asansörden çıktığı gibi ana ofis diye tabir ettikleri daireye doğru yürüdü.                                 Öğrenci Birliği yazan kapıyı açtığında içeride kimse bulunmamasına rağmen:
“Selamın Aleyküm” dedi başkan diye hitap ettikleri Murat Bey’in odasına doğru ilerledi. Kapıyı üç kere sakince vurup içeri girdi, bu aralarında şifre gibi bir şeydi. Murat bey gülümseyerek:”
“Selamın aleyküm, kardeşim hoş geldin.”
“Aleyküm Selam “ deyip Murat Bey’in karşısındaki koltuğa oturdu.
Sade gibi gözüken ama dikkatlice bakıldığında şatafatlı bir odaya benziyordu. Duvardan duvara başarı belgeleri ve önemli, kişilerle çekilmiş fotoğraflar asılıydı. Murat Bey’in masasının arkasında insanın gözlerini bakmaktan alamadığı hattat Ahmet tarafından yapılmış Allah yazısı dikkatten kaçmıyordu. Burak Bey elindeki çantayı yanına alarak Murat Bey’in karşısına oturdu:
“Sağlam bir istihbarattan aldığım yeni biri var. Kısaca araştırma yaptım tam davamıza ve birliğimize uygun biri. “ de çantasından çıkardığı dosyayı ona uzattı. Siyah kalın dosyayı açıp okumaya başladığında Burak Bey anlatmaya devam ediyordu:
“ Belirli okullara yerleştirdiğimiz muhbirlerin gözlemleri sonucu bu kişiyi keşfettik.  Okul müdürü dışında öğrencilerin hiç biri yetiştirme yurdunda kaldığını bilmiyor. 6 ay sonra 18 yaşına basacak ve sınavı kazanamazsa yasalar gereği yurttan çıkması gerekiyor.”
“Evet, söylediklerin hepsi burada yazıyor ama karakteri nasıl?  Söylediğimiz her şeye inanabilecek türde bir karakteri mi var? “
“ Ben size en baştan anlatayım Murat Bey, İsmi Mehmet Said çöp konteynırın içinde devriye gezen iki polis memuru tarafından bulunmuş. Haliyle onların ismi verilmiş çocuğa. Ailesi kim belirsiz… Hastane dışında doğum gerçekleştiği düşünülüyor çünkü çevrede bulunan tüm hastanelerde herhangi bir erkek bebek kaydı bulunmuyor. Kendini bildi bileli yurtta. Küçük yaşlarda koruyucu yada evlat edinen bir aile de çıkmamış.”
“Verdiğin dosyada söylediklerinin hepsi mevcut. Asıl konuya gelsen.”
“İçine kapanık arkadaşı olmayan kendi halinde bir çocuk.  Okuldaki istihbaratımıza göre kimse ile gerekmedikçe iletişime geçmiyor, yalnız Mustafa adında bir öğretmeni var onun dersinde konuşmalarını pür dikkat dinlermiş. Sosyal hayatı yok. Hafta sonları yurttan çıkmıyor. Tam istediğimiz özelliklerin hepsi mevcut. Aile sevgisine ihtiyacı olan bir çocuk var karşımızda.”
“Hangi planı uygulayacağına karar vermişsin.”
“Siz onay verirseniz, gerekenleri yapmaya başlayacağım.”
“Tamamdır, davamız ve birliğimiz konusunda sana ne kadar güvendiğimi şu ana kadar en iyisini yaptığını biliyorum. Birliğimiz adına sana her zaman minnettar olacağız.”
“Allah razı olsun. Müsaadenizle gerekli işlemleri başlatmak için ekibimi hazırlayayım.” Deyip yerinde kalkıp arkasını dönmeden kapıdan çıktı. “Elhamdülillah” dedi kalbine dokunduğunda gülümsüyordu. Çok nadir durumlarda gülümserdi. Tekrardan ciddi ifadesini takınıp cebinde çıkardığı telefonla arama tuşuna bastı. Tek çalışta açılan telefonda:
“Murat Bey onay verdi ekibi hazırlayın pazartesi günü başlıyoruz.” Dedi. Binadan çıktığından arabasına doğru ilerlediğinde taktığı güneş gözlüğü ve duruşu ile çevredeki bakışların üzerinde olduğunu hissedebiliyordu. Çantayı bagaja koyarken dosyadan Mehmet Said’in farkında olmadığı uzaktan çekilmiş fotoğrafına baktı. Aklındaki düşünceleri bir an önce hayata geçirmek istiyordu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar