Bir Keşf-i Alem Yazısı: Otağtepe

Aslında bu yazıyı geçen yazmam gerekiyordu ama bir türlü fırsat bulamadığımdan kısmet bugüneymiş.İstanbul'da yaşadığımız halde kendi yarattığımız kaos yüzünden önümüzdeki güzellikleri göremiyoruz. 
İstanbul kendi ruh haliniz nasılsa o an kendini o şekilde gösteriyor. Bazen yorgun bazen inanılmaz derecede hayat dolu, bu durum sizin bakış açınıza göre değişebilir.
Otağtepe benim üç senedir gitmek istediğim bir yerdi.Çok samimi olduğum bir arkadaşıma söz verdiğim için onunla denk gelecek zamanı bekledim.Bana kalsa o fotoğrafı gördüğümün ertesi iznimde giderdim.
Söz ağızdan bir kere çıktığında beklemek durumunda kalıyorsunuz:))
Otağtepe kısaca anlatmak gerekirse Fatih Sultan Mehmet 'in vakti zamanında Kavacık'ta iki ağacın dibine otağ kurduğu tepedir. O iki ağaca baktığınız zaman şahlanmış  bir at üzerinde asker silueti görünür.Bu siluet Fatih Sultan Mehmet olduğu rivayet edilir.
Otağtepe'ye vardığımızda Tüm İstanbul size selam verir. her yer elinizin altında görünür.Her köşesinde fotoğraf çektirmek ister hiç bir kareyi kaçırmak bir yer.
Otağtepe  gidip görmeniz İstanbul'da keşfedilmesi gereken yerler arasında.Gidilmesi kolay yolunu size söyleyeyim.Bulunduğunuz terden Üsküdar meydana ulaştıktan sonra numrasını şuan hatırlamadığım Üsküdar - yeni Cami hattına biniyorsunuz.Sizi Otağtepe yakınında 5 dakikalık mesafe bir durakta bırakıyor.Güzel gün geçirmek isterseniz Otağtepe'ye en yakın zamanda gibin derim.Daha fazla fotoğraf için instagram.com/olmayankelimeler bakalbilirsiniz.en yakın zamanda gitmeniz dileğiyle:))


Yorumlar

Popüler Yayınlar