Bir Keşf-i Alem Yazısı: Cafe Los Manços

Adına bakıp Meksika kültürüne ait sunumlar yapan bir yer değil burası...Rahmetli Barış Manço'nun  çocukları Doğukan ve Batıkan Manço tarafından hizmete sunulan küçük bir kahve dükkanı:))Yakın arkadaşım Fatma İnstagram'dan keşfettiğinden beri ne zaman fırsat bulabilir de gidebiliriz buraya diye düşünürken ani bir kararla iş çıkışı keyif yapmak için buraya gittik.
Biz Avrupa yakasında oturduğumuz için zaman kazanmak açısından işten çıktığımız gibi metrobüsü kullanarak Avcılar -Söğütlüçeşme binerek Kadıköy'e vardık.45 Dakikada Söğütlüçeşme'ye vardık.Daha önceden gittiğim Hale Jale ve Bütün Mahalle'nin yolundan giderek mekanlar kısmına geldik.
Cafe Los Manços daha aşağıda Moda'ya yakın bir mevkide kalıyor.Yalnız ara bir sokakta olduğu için tabelasını görerek bulduk diyebilirim.
Diğer mekanların aksine huzurlu bir yerde kahvemle birlikte kitabımla bir keyif yapayım derseniz burası tam size göre...İnstagram sayfalarına baktığımda mekan daha büyük gibi gözükmüştü ama küçük huzur veren bir yer burası.Dışarı da üç içeride 2 masa toplamda beş adet masa ile sevimli bir dükkan...
İçeriye girdiğimiz de Batıkan Bey bizi karşıladı.Güleryüzlü ve samimi bir insan olarak bizmle ilgilendi.Genelde içtiğim kahveler ekvator bölgesinden gelen kahveler olduğu için ilk defa Yunanistan'da üretilen bir filtre kahve içtim.İçmeye başladığımda diğer içtiğim kahvelerin aromalarına oranla daha farklı bir aromaya sahip olduğunu içtiğiniz ilk yudumda anlamaya başlıyorsunuz.
Bir saatin nasıl geçtiğini anlamadık bile:)))Eğer yakın bir mevkide oturuyorsanız kitabınızı alın ve buraya gelin bir kahve için.. işte o zaman ne dediğimi anlayacaksınız...


Yorumlar

Popüler Yayınlar