Sana Anlatacaklarım Var Beni Dinler misin?

    Uzunca bir süre hiç kimse ile konuşmayan kendi köşesine çekilip kitap cep telefonu ile vakit geçiren nadir muhabbete katılan daha çok dinleyici rolünde olan insana kapalı kutu denilen bir tabiri yakıştırılır. Karşısındaki insanı sürekli dinleme halindedir çünkü kendine ait bir şey anlatmaz istemez, anlattığı vakit ne olacağını bilmektedir. O yüzden istisna bir kaç arkadaşı dışında pek konuşmaya meyilli değildir kapalı kutu insanı...
       Neden böyle olmaya karar vermiştir hiç düşündünüz mü? Günümüz insanına son 10 yıldır bakacak olursak, kendine ait bir sanal dünya kurmuş ve hayatını ona göre düzenleyerek hareket ediyor. Bulunduğunuz yerden çevrenizdeki insanlara bir baktığınızda dikkat edeceğiniz nokta şu; insanlar artık bir telefondan dünyaya bakıyorlar, kendi gözleriyle değil. Bu yüzdendir ki insanoğlu kendi yalnızlığının kalesini kuruyor farkında olmadan.... Ve yanı başındaki insanın ne durumda olduğunun farkına varamıyor. 
      Kendini anlatmayı, anlaşılmayı bir tarafa bırakıp susmayı tercih ediyor. İnsanlardan uzaklaşarak, onlar arası da bir mesafe koyarak kendi dünyasını yaratıyor. Çünkü kendini ne kadar anlatmak istese de karşısındaki insan onu dinlemiyorsa yada dinlediği halde anlamıyorsa onu kendi iç dünyasına kapanmayı tercih edecektir.
    Bu yazıyı okuduktan sonra elinizdeki telefonu bırakıp çevrenizdeki insanlarla konuşmaya, onlarla muhabbet ettikçe daha çok mutlu olacağınızı hissedeceğinizden eminim. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar