Bir Keşf-i Alem Yazısı: 1. Kadıköy Sahaf Günleri

Yıl boyunca takip ettiğim ve fırsat buldukça gittiğim sahaf festivalleri ve kitap fuarları vardır. Benim için Tüyap Kitap Fuarından evvel  ısınma turu sayılan  Üsküdar ve Beyoğlu Sahaf Festivaline ek yeni bir festival daha eklendi:1.Kadıköy Sahaf Günleri
Twitter 'da takip ettiğim edebiyathaber.net sitesinin attığı bir twitle öğrendim.Beyoğlu Sahaflar Derneği tarafından Kadıköy Belediyesi iş birliği ile Ali Suavi Sokakta düzenlenen bir sokak festivali.
Çok küçük bir alan düşünülse de kurulan kitap tezgahlarına baktığınızda gerçekten baskısı olmayan, eski basım ve yeni çıkan kitapları uygun fiyata alabileceğini kitaplar mevcut. Şapkadan çıkan bir tavşan gibi benim için sürpriz olan bu festivalde maalesef bir bütçe ayıramadığım için fazla kitap alamadım. Kitap almasam bile bu festivali keşfettiğim için ve gelecek sene de kurulursa bütçe ayıracağıma eminim.
Tezgahlar arasında dolaşırken,eski kitapların arasında olmak ve geçmişte yaşanılan bir zamanlar başkasının altını çizdiği cümlelere sahip olunan kitapları görünce aklıma Nazan Bekiroğlu'nun bir cümlesi geldi:
"Birine altı çizili kitaplarınız vermek,yaralarınızı emanet etmektir bir bakıma..."
17 Haziran'a kadar sürecek festivale fırsat bulduğunuz vakit gidin. Kitap almasanız bile orada kitaplar arasında olmak gerçekten huzur verici. ...

Yorumlar

Popüler Yayınlar