Bir Dizi-Film Güncesi Yazısı: Be With You


         Film izlemeyi seven her sinemasever ilk önce Hollywood- Amerika yapımları filmleri izleyerek başlar. Hatta her sinemaseverin ilk izlediği film kendisini o kadar etkilemiştir ki onu bir sinema bağımlısı yapmıştır. Benim ilk sinema da izlediğim film 1997 yapımı Michael Jordan ‘ın Lonely Tunes kahramanları ile birlikte oynadıkları Space Jam filmiydi.

10 Yaşındaydım ve resmen büyülenmiştim diyebilirim.
Abim ile fırsat buldukça Cebimizdeki harçlığa göre aklımıza uyan hangi film varsa ona giderdik. Tabii yaş ilerledikçe izlediğimiz filmler de değişiyordu. Sonra hayatımıza bilgisayar ve internet girince bu sefer sinemaya değil , evde dvd formatında filmler izlemeye başlamıştık. İnternet yaygınlaştıkça artık dvd almaz olmuş beğendiğimiz web sitelerinden izlemeye başlamıştık. Şimdi cümleleri başlıkla film izleme geçmişinle başlık arasındaki bağlantı ne alaka diye düşünebilirsiniz. İzlediğim çoğu film Amerika yapımı filmlerdi. Herkesin gıpta ile baktığı o Amerikan rüyası filmler…
         Dünya’nın herhangi bir yerindeki, insanı tanımak istiyorsanız ya yaşadığı ülkenin yazarının kitabını okuyun yada filmini izleyin. Kültür ve yaşayış açısından bir çok bilgiye sahip olabiliyorsunuz. Bugün buraya anlatmak istediğim filmin adı “Be With You” 2018 Güney Kore yapımı bir film:
                 
     Hayatımıza hızlı bir giriş yapan Güney Kore filmleri kendilerine ait müzik türü olan K-Pop ve Kore drama dedikleri dizileriyle Türkiye ‘de hayli hatırı sayılır bir hayran kitlesi oluşturdu.
         Bugün ne tarz film izlesem diye internette dolanırken ilgimi çekti film. Konusuna kısaca değinirsem ; oğluna tek başına bakan bir adam eşi ölmeden önce küçük oğluna söz vermiştir. Yağmurlu bir günde tren istasyonundan geri döneceğine. Oğlu bu umutla annesinin geleceği o yağmurlu günü beklemektedir. 1 yıl sonra annesinin ona anlattığı hikayedeki gibi sarı montunu giyip tren istasyonuna gider. Gittiğinde annesi söz verdiği gibi ordadır ancak hiçbir şey hatırlamamaktadır. Olaylar bu şekilde başlar.
         Yaklaşık iki saat süren filmde oyuncular gerçekten oynadıkları karakterleri çok iyi bir şekilde yansıtmışlar. Film’in bazı sahnelerinde etkilenmemek mümkün değil. Hikaye’nin geçmiş kısımları filmin uyumunu bozmayacak şekilde akratırılmış. Farklı bir film izlemek istiyorsanız bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.
         Umarım bu yazımı okuduğunuzda filmi merak edip izlerseniz. Film’in kısa bir videosu  buraya bırakıyorum.
     


Yorumlar

Popüler Yayınlar