Kitap Güncesi : İstanbul Kitap Fuarı

 Bu yazdığım blog yazılarını takip ediyorsanız iyi bir kitap kurdu olduğumu ve bütçeme göre uygun kitap nereden alabileceğimi de tümlerimde siz anlatmışımdır.Bugün bütçenize göre nereden kitap alabileceğinizi kendimce sizlere anlatacağım. 

Bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı temel ihtiyaçlar dışında insanlara keyif veren mutlu hissetmesini sağlayan etkenler hayat pahalılığı sebebi ile bütçesine göre uygun fiyata kitap bulması hele ki artan maliyetleri de düşündüğümüzde bu durum git gide daha da zorlaşıyor. Okumayı seven insan için internet üzerinden e-kitap formatında kitap indirmek mümkün olsa da gerçek bir kitap kurdu için dokunmadığı, sayfa kokusunu almadığı kitabı okuması gerçekten zor. 

Gerçek bir kitap kurdu diyebilir miyim kendime? Aslında hayır çünkü hala yolun başındayım. Okumama gereken keşfetmen gereken çok kitap olduğunun farkındayım. Ama kitaplığımı gören herkes iyi bir kitap kurdu olduğuma ve meşhur o soruyu soruyorlar:” Hepsini okudun mu?” Evet, raflara koyduğum her kitabı okudum. Genelde ikinci soru da şu şekilde oluyor:” Madem hepsini okudun neden alıyorsun, oku geri verir daha geri okuyor musun ki?” İyi bir kitap kurdu o kitabı gerçekten beğenmiş ise tekrar tekrar farklı açılardan okuyabilir. Zaman geçtikçe  belli bir süreden sonra konusunu beğendiğiniz her kitabı almamaya başlıyorsunuz.












 

Gelelim asıl konumuza  okumak istediğiniz bir çok kitap var ama bütçeniz yetmiyor, gerçekten okumak istediğim bir kitap beni bütçemi aşıyorsa onu en uygun nereden satın alabilirim şeklinde küçük çaplı bir araştırmaya giriyorum. Eğer kitap çok önceden çıkmış ise ilk yolum sahaflara düşüyor. Okumak istediğim kitabı bulma ihtimalim olan tüm sahaf dükkanlarına gidiyorum. Okumak istediğiniz kitap yeni çıktı ve sahaflarda belli bir süre satılma imkanı yok işte burada devreye İstanbul Kitap Fuarı giriyor.

İstanbul Kitap Fuarı, 41 senedir pandemi dönemi hariç düzenli bir şekilde her sene Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında kapılarını açıyor. Kitabını almak istediğiniz her yayınevi orada standı bulunuyor. Toplamda 10 salondan oluşan fuar merkezinde öğrenci iseniz bedava değilseniz cüzi bir miktar karşılığı içeri giriyorsunuz. Alanın büyüklüğü gözünüzü korkutmasın girdiğiniz taraftan hemen bir kroki planı alın almak istediğiniz kitabın bulunduğu standa doğru ilerleyebilirsiniz. Kitap fuarına gelmeden evvel önereceğim yapmanız gereken şu almak istediğiniz kitaplar hangi yayınevinde çıkıyor ve o yayınevinde kaç kitap alacaksınız? Fuara gelmeden bir gün önce okumak istediğiniz kitapların  ayrıntılı bir listesini hazırlayın. Fuar alanına gelmeye başladıktan sonra hangi yayınevi nerede olduğunu çok rahatlıkla bulabiliyordunuz.

Listeniz elinizde fuar alanına geldiniz, köklü ve sağlam yazarları olan yayınevleri standart fuar indirimi olan %25 indirim yapıyorlar. Lakin bazı kurnaz yayınevleri asıl fiyatına %25 fazla gösterip fuar indirimi yapmış gibi gösteriyi haberiniz olsun Türkiye’nin sağlam yayınevlerinden birinde bu durum ile karşılaştığımda gerekli yerlere v-bu durumla ilgili şikayetimi sunduğumda düzeltme durumu bilgilendirme yaptılar. Kitap listenizdeki kitap çok önceden çıkmış ise yayınevi standına değil 6 nolu salonda olan sahaflar bölümüne giderseniz hem daha uyguna hem de daha çok kitap alabiliyorsunuz. Sahaflara bölümüne gidin derim. Genel olarak çoğu yayınevi güzel bir indirim yapıyor. Listenizdeki çoğu kitabı bütçenize göre alma imkanınız oluyor. 

Bunun yanı sıra fuar alanında imza günleri ve edebiyatla ilgili bir çok söyleşi oluyor. Standlar arasında dolaşırken bu anonsları duymanız mümkün. Eğer  bir söyleşiye katılmak isterseniz yada imza gününe fuar açılmadan bir kaç gün önceden sosyal medyadan duyuru yapıyorlar. Bu duyuruları takip ederek ilginizi çeken söyleşiye yada imza gününe katılabilirsiniz.

Yazdığım cümleleri sonuna kadar okuyup eğer size bir faydam dokunmuşsa ne mutlu bana, başka kitap güncesi yazılarında görüşmek üzere…

Yorumlar

Popüler Yayınlar