Bugün Varsınız Yarın Bir İhtimal Bölüm 5


Emir, Galata köprüsünden etrafındaki olan bitende habersiz insanlara baktı. Oltasına balık gelmesini bekleyen balıkçılar, sosyal medyaya fotoğraf koymak için amaçsızca fotoğraf çekilenler, İstanbul’un çok az sayıda insana gösterdiği o muhteşem güzelliğini anılaştırmak isteyen insanlara bakarak Eminönü meydana geldi. Camii birkaç adım ötesindeydi. Ancak Eminönü meydan her zaman ki gibi mahşer yeri gibi kalabalıktı. Martıların yemek için kanat çırpınışları, vapurların nazlı bir gelin edasıyla denizde süzülmeleri, bir yere yetişmek için koşuşturan insanları gördükçe daha sakin adımlarla yürüyordu. Burak, kendisini Camii’nin girişinde bekliyordu:
“Abdestin var mı kardeşim? “
“Elhamdülillah hep benimle birlikte.”
“Hadi o zaman varalım huzura.” Deyip birlikte cami’ye girdiler. Emir, küçük yaşlardan itibaren birliğin içinde büyümüştü. Ailesi birliğin önemli üyelerinden biriydi.  Birliğe ait okullarda okumuştu, sonra kendisini daha iyi eğitmesi için Burak’ın eğitmeni olmasına karar verilmişti. Burak’ın söylediği her şeyi hayranlıkla dinliyor ve hayatına uygulamaya çalışıyordu. Onun gibi olmak istiyor muydu? Diye kendisine sorduğu oluyordu. Söylenen her şeyi yaptığı için kendi yapmak istediklerini hiç söylememişti. Biri hariç…  Emir’in bir hayali vardı ve her duasında dile getiriyordu bu hayalini ancak gelecekteki hayatı için planlar hazırlanmıştı. Bir huşu içerisinde Cami’den çıktılar. Derin bir nefes alan Burak hissettiği denizin tuzlu kokusuyla dünyaya döndüğünü anladı.  Bir an önce Mehmet Said’i birliğe katmak için zaman kaybetmemeleri gerekiyordu:
“Gruba mesaj herkes merkez de bulunsun!”dedikten sonra  arabaya doğru giderlerken sordu:
“Nasıl geçti Mehmet Said ile konuşman ?”
“Her şey planlandığın gibi gitti, yalnız sınav sonuç kâğıdına bakarken gülümsüyordu. Bizim tahminimiz morali bozuk olmasını diye düşünürken o gülümsüyordu. Aldığı puan sonucu iyi değildi. Ben yanına oturduğumda apar topar cebine koydu kâğıdı. Bir şey saklıyor gibiydi. Onu takip ettiğimde dershaneye girip belgeyi aldığını gördüm. Oradan başka bir yere uğramadan direk rıhtıma geldi zaten”
“Gözümüzden kaçan bir şey mi var yoksa?”
“Takip et dediğin günden beri, iz üstündeyim ağabey sosyal yaşantısı yok. Hava iyi olduğu zaman rıhtıma geliyor hiçbir şey yapmadan öylece oturup izliyor. Sonra geri dönüyor. yurttaki gözlemcimizin raporu aynı ya odasından çıkmıyor yada odasında olmasa bile kimseyle muhabbeti yok öylece oturup o an topluluk televizyonda ne izliyorsa onu izliyor. Şüphe etmiyor değilim bir durum varda biz mi gözden kaçırıyoruz.”
“Sevgi nedir bilmiyor ki. O yüzden bu şekilde bir davranış sergiliyor olabilir. “
Arabayı düzgün bir biçimde park ettikten sonra merkez dedikleri binaya doğru yürüdüler. Birliğin tüm faaliyetleri burada gerçekleşiyordu.  Belirli bölgelerde merkez adı altında faaliyet gösteren birlik şubeleri mevcuttu. Mehmet Said gibi ailesi olmayan birlik üyeleri yetiştirme yurdundan daha konforlu, alacağı eğitim her şeyin dahil olduğu ana bina şehrin merkezinden uzak bir yerdeydi. Bu merkezlerde birlik üyelerinin öğrenmesi gereken dersler anlatıldığı sınıflar mevcuttu. Yaş gruplarına göre ayrılmıştı bu sınıflar. Burak, Emir’le birlikte kendisini bekleyen insanların bulunduğu odaya girdi. Herkes Burak’a duyduğu saygıdan ayağa kalktı:
“Oturabilirsiniz arkadaşlar, hemen konuya girmek istiyorum. Murat Bey’in onayı ile birliğimize yeni bir üye katmak için buradayız. Bugün ilk adımını attık yalnız zaman hızlı ilerlediğinden bazı adımları hızlandırıp sonuca ulaşmamız gerek. Bu yüzden sizi buraya çağırdım. Anıl, pazartesi belirlediğimiz saatte okul müdürüyle bir görüşme yap. İdealist bir yönetici ve Mehmet Said’in durumunu bilen o. Birlikle ilgili şüphe duyacaktır. Onun güvenini kazanmasını sağla ve Mehmet Said’in geleceğini güvende olmasını ikna edecek cümleler kullan. Büyük ihtimalle kendi görüşüne ters düşecek bir cümle arayacak dikkatli ol.”
“Tamam, Burak Bey”
“ Güzel, Esma sende Mehmet Said ile birebir görüşme de Anıl ile birlikte ol. Çünkü karşımızda sevgiden yoksun biri var. Ona nasıl ne şekilde ikna edeceğimiz konusunda sana güveniyorum. Bütün bilgiler dosyada var. Şuan attığımız adımla istediğimiz durumda olup olmadığını bilmiyoruz. Bilmediğimiz için süreci hızlandırma kararı aldım. Herkese verdiğim görevi en uygun şekilde yerine getirsin. Geldiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Allah’ın selameti üzerinizde olsun.”
Burak’ın ekibindeki tek kadın Esma’ydı. Birlik içerisinde Burak’ın ekibi ile birlikte 5 grup vardı. Her grup birliğin karar verdiği sosyal statüye göre hedeflenen kişiyi birliğe katmaya çalışıyordu. Diğer grup liderleri Esma’nın ekipte yer almasını tasvip etmiyordu. Genel toplantı olduğu vakit tek başına ayrı bir kısımda göz göze gelmeyecek şekilde oturuyordu. Burak, Esma’yı kendi ekibine seçmesinin sebebi stratejik bir taktikti. Erkek üye dışında kadın üyelere de ihtiyaç vardı. Esma bu konuda iyi eğitilmiş biriydi. Teklifi ilk duyduğunda hemen kabul etmek istemiş ancak kendi bağlı olduğu eğitmenin iznini alması gerekmişti.  İlk defa erkek bir hedefle konuşacaktı. Bu durumun uygun olup olmadığını düşünmedi bile. Burak Bey olacak dediyse olacaktı başaksına imkân verilmiyordu. Kendinse bu görevi söylerken sana güveniyorum demesi hoşuna gitmişti. Birliğe bağlı olan kızlar, Esma’nın Burak’ın ekibinde olmasını deli gibi kıskanıyordu. Esma, Burak’tan bir karşılık beklentisi yoktu. Kendisini seçtiği için mutluydu ve bu ona yetiyordu. Dosyayı alarak Mehmet Said hakkında olan bilgilere bakmak için kendinse ayrılan yere doğru gitti. Ona olan güvenin boşuna çıkmasını istemiyordu.






Yorumlar

  1. Bu çıkartmalar FETÖ bari taktikler.
    Yazıyı okuyan herkes bunu anlar. Ancak şunu da belirtmek isterim ki yazı imla ve noktalama hatalarıyla dolu. Biraz daha gayret.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız için teşekkür ederim sadece yazmayı seven bir insanım ancak şunu belirtmek isterim hikayenin devamını okumadığınız çok belli oluyor. Hikayenin devamını okuduktan bir daha düşünün derim tabii bu yazdıklarımı okursanız!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar