Bir Keşf-i Alem Yazısı: Kayapa Sahaf Sanat Kafe

Havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul keşif turlarına başlamış bulunmaktayım.Bugün burada size yazarak anlatacağım yer çocukluğumun başkenti dediğim Üsküdar'da yer almaktadır.Beni yakından tanıyan insanlar Üsküdar'ın benim için apayrı bir yeri olduğunu bilirler. 
Keşfe çıktığım mekanın adı Kayapa Sahaf Sanat Kafe,
içeriye adımınzı attığını kitap ve kahve kokusu sizi karşılıyor. Kitabınızı okurken size gayet güzel eşlik edecek yöresel kahveler mevcut.Sadece kahve değil  yemek yiyebileceğiniz hoş bir mekan.Hafta içi gittiğim için çok kalabalık değildi. Özellikle hafta sonları öğrencilerin çalışma için tercih ettiği bir mekan.Adından da anlaşılacağı üzere Kayapa Sahaf Sanat Kafe  çok yönlü bir yer, haftanın belli günlerinde sanat atölyesi kısmında ilginizi çekebilecek eğitimler veriliyor.
Yeni açılan bir mekana göre, kendini mimari açıdan biraz daha geliştirmesi gerekir. Mekana girdiğinizde sizi karşılayan kitaplık üst kattada yer alması imajına daha iyi uyar diye düşünüyorum.Onun dışında ortam gayet tek başınıza yada arkadaşlarınızla birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer.
Yeni bir Keşf-i Alem yazısında görüşmek üzere

Yorumlar

Popüler Yayınlar