Bir Keşf-i Alem Yazısı:İstabul Oyuncak Müzesi

Sunay Akın'ın 23 nisan 2005 yılında kurduğu oyuncak müzesi, artık üretimi olmayan geçmiş zaman çocuklarının oynadığı şimdiki çocukların gördükleri zaman hayretler içerisinde kalacağı bir müze... Fırsat bulduğun her an bu müzeye gider ilk öncelikle kurşun askere selam  verir ve içeri adım atarım.
İçeriye adım attığınız anda büyülü bir dünya sizi bekliyor.Zamanında sizinde oynadığınız oyuncaklara bile denk gelme ihtimaliniz de var yada koleksiyon sınıfına girmiş oyuncakları görmenizde...Sunay Akın gerçekten benim için idol dediğim yazarlardan biridir.Onun yazmış olduğu kitaplar sayesinde, gittiğim gösterilerine ve kurmuş olduğu müzeye çok dikkatli baktığımda hayatımdaki bakış açısını değiştiren dünyaya farklı gözle bakmamı sağlayan yegane insanlardan biridir.Çünkü kitbını okuduğunuzda daha önce gözünüzün önünde olan bir durumun görmediğiniz bir ayrıntısını gösterip sizin ona daha farklı gözle bakmanızı sağlar.
Bu cümleleri yazmamdaki amaç eğer ki Sunay Akın kitaplarını okuduğunuzda hayret içerisinde kalıp bir an önce İstanbul  Oyuncak Müzesine gitmek isteği olacaktır.
Müzeye girdiğinizde yukarı çıkacağınız merdivene denk gelmeden evvel ilk  önce bu oyuncak dükkanı ile karşılar sizi. ben ilk gördüğümde aklıma Sunay Akın dizeleri geldi:
Her akşamüstü oyuncakçı
camekanından
çocuk ellerinin
izlerini
siler.

Bu dizelere ithafen bende o cama el izimi bıraktım. Gerçi şimdiye kadar temizlenmiştir ama olsun :)Her kattaki odalarda farklı türde oyuncaklar mevcut.Bir odada sadece uzayla ile ilgili oyuncaklar varken diğer odaya geçtiğinizde sizi minyatür oyuncak evler karşılıyor ,eğer arada camekan olmasaydı kesin o bebek evlerle oynardım.

İnsanın çocukluğuna geri dönmek istiyor burdaki oyuncakları gördükçe. Aslında buraya sayfalarca İstanbul Oyuncak Müzesi hakkında sayfalarca yazabilirim ama siz bu yazıyı okuduktan sonra gidip görmeniz daha iyi olacaktır.
Bu yazıyı okuduğunuzda İstanbul Oyuncak Müzesine gitmenize gerekecek o merakı uyandırmışımdır.



Yorumlar

Popüler Yayınlar