Bir Dizi -Film Güncesi: Mirai No Mirai





Herkes hayatının çocukluk döneminde çizgi film izlemiştir. Hayal gücümüzü geliştiren izleyen herkesi farklı hayal dünyasında bir kahraman olmasına neden olan çizgi filmler… Kendi içerisinde en popüler olan anime büyümüş olsanız bile izlemeye devam edeceğiniz bir Japon çizgi film sanatınıdır. Her ne kadar beni anime izlerken görenler:” ne o çizgi film mi izliyorsun .” gibi ukala cümleler kurdukları anime hakkında herhangi bir bilgileri olmadığı için cevap vermek için kendimi yormuyorum diyebilirim.
Anime nedir? İlk önce bu soru ile başlayalım. Japonlara özgü kendisine ait çizim teknikleri olan sanat eserlerine verilen isim. Animation kelimesinin kısaltılmış halidir. Anime, her yaşa hitap eden her konu hakkında film yapılabilmesi mevcuttur. Dram, romantik , büyü , okul bilimkurgu ve benzeri türde sayamayacağım anime türleri vardır. Bu kadar teknik bilgi hakkında yazman yeterli olacaktır. Çünkü bu şekilde yazmaya devam edersem yazıyı sonuna kadar okumama ihtimalinizi olabilir.


Mirai No Mirai, Mamoru Hasoda yömetmenliğinde 2018 yapımı bir anime. Bu animeyi izlediğimde gerçekten farklı bir bakış asısından küçük çocuklara bakmamı sağlayıp yazmama sebep oldu diyebilirim.  Kun  adındaki çocuk karakterimiz evin tek çocuğu iken birden kendisine bir kardeş geliyor. Onun gözünden anlatılan olay o kadar güzel yansıtılmış ki insan kendini sorgulamadan edemiyor. Düşünün bir kere! Çocuktur kıskanır dediğimiz halde hangimiz o çocuğun duyguları yönünden baktık? Bir çocuğun bir aile olmanın kabullenme durumunu çok iyi şekilde yansıtılmış bir anime.



Film, bağ kurulması oldukça basit bir konuyu anlatıyor. Çünkü bu durum, hepimizin başına, kardeşimiz olmasa bile, hayatımızın bir noktasında geliyor. Hayat bizlere mutlaka sevdiklerimizi paylaşmamız gerekebileceğini ve bunun bizim değerimizi azaltmayacağını öğretiyor. Hepimiz önce Kun gibi bu fikirle savaşsak da, hayatımıza giren yeniliklerle çıktığımız yeni maceralar, sevdiklerimize duygudaşlık duymamızı sağlayacak, geçmişten gelen hikâyeler ve değerimizin ne olursa olsun hep aynı kalacağını öğrendiğimiz anlar, bizlere kabullenmeyi öğretiyor. Aynı, Yukko’nun Kun’un gelişi, Kun’un da Mirai’ın gelişiyle paylaşmayı öğrendiği gibi…

Bir çocuğun gözünden hayatına yeni bir üyenin katılmasını anlatan sizi çizimleriyle yormayacak kendi çocuğunuza farklı gözle bakmanızı sağlayacak keyifle izleyeceğinizi umarım.


Yorumlar

Popüler Yayınlar